Nowy produkt
Chleb razowy do wypieku w piekarniku, bogaty w ziarna lnu, słonecznika, sezamu a także płatków zbożowych.
Masa netto : 1 kg (550g+450g)
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Chleb 100% Żytni Ziarnisty 1 kg
Chleb razowy do wypieku w piekarniku, bogaty w ziarna lnu, słonecznika, sezamu a także płatków zbożowych.
Masa netto : 1 kg (550g+450g)
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Chleb razowy do wypieku w piekarniku, bogaty w ziarna lnu, słonecznika, sezamu a także płatków zbożowych.
Skład: Mąka żytnia razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, płatki pszenne, płatki żytnie, płatki jęczmienne, siemię lniane, ziarno słonecznika, sezam, sól, suchy zakwas
Masa netto : 1 kg (550g+450g)
Wypiek w piekarniku :
Opakowanie nr 1 wymieszać z 630g ciepłej (ok. 40°C) - odstawić na 2h.
Po ok. 2h masę połączyć z zawartością torebki nr 2, 150g letniej wody
oraz 20~30g drożdży tradycyjnych, mieszać przez 20 min,
odstawić ciasto na 30 min pod przykryciem. Następnie ciasto przełożyć
do formy, w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość (ok. 50-90 min).
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (220°C), spryskać
wodą (ok. 5 sek.) i pozostawić na 5 min. Po 5 minutach zmniejszyć temp.
do 180°C i piec przez kolejne 40 min.
Wartość odżywcza w 100g:
w 100g | %RWS* | |
Energia | 1444/345 KJ/kcal | 17% |
Tłuszcze | 4,35g | 6% |
kwasy nasycone | 0,69g | 3% |
Węglowodany | 62,7g | 24% |
w tym cukry | 3,94g | 4% |
Białko | 10g | 20% |
Sól** | 0,95g | 16% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400Kj/2000 kcal)
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
8,00 zł
8,80 zł
8,00 zł