Chleb 100% Żytni Razowy 1 kg Zobacz większe

Chleb 100% Żytni Razowy 1 kg

Nowy produkt

Chleb razowy do wypieku w piekarniku.

Masa netto : 1 kg (770g+230g)

Więcej szczegółów

5,35 zł Brutto

1 kg
Dostawa: 1 do 3 dni

Więcej informacji

Chleb razowy do wypieku w piekarniku.

Skład: Mąka żytnia razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, sól, suchy zakwas.

Masa netto : 1 kg (770g+230g)

Wypiek w piekarniku :
Opakowanie nr 1 wymieszać z 700g ciepłej (ok. 40°C) - odstawić na 2h.
Po ok. 2h masę połączyć z zawartością torebki nr 2, 160g letniej wody
oraz 20~30g drożdży tradycyjnych, mieszać przez 20 min,
odstawić ciasto na 30 min pod przykryciem. Następnie ciasto przełożyć
do formy, w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość (ok. 50-90 min).
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (220°C), spryskać
wodą (ok. 5 sek.) i pozostawić na 5 min. Po 5 minutach zmniejszyć temp.
 do 180°C i piec przez kolejne 40 min.

Wartość odżywcza w 100g:

 w 100g%RWS*
Energia

1346/321

KJ/kcal

16%
Tłuszcze1,51g2%
kwasy nasycone0,43g2%
Węglowodany62g24%
w tym cukry5,18g6%
Białko8,53g17%
Sól**0,93g15,4%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400Kj/2000 kcal)
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

3 innych produktów w tej samej kategorii: