Brak produktów
Podkategorie
Mąka pszenna chlebowa stosowana jest najczęściej do wyrobu chleba pszennego- zwykłego wyborowego, mieszanego. Od niedawna dodawana do ciasta naleśnikowego lub pierogowego.
Mąka Stosowana jest najczęściej do wyrobu chleba pełnoziarnistego i mieszanego.
Mąka pszenna Znakomita Do wypieków.
Mąkę Żytnią wykorzystuje się przede wszystkim do wypieku chleba żytniego. Dodaje się ją także do pieczywa mieszanego, ciast lub żuru.
Mąka stosowana jest najczęściej do wyrobu chleba pełnoziarnistego i mieszanego. Mąka razowa to przede wszystkim dużo błonnika którego zawartość jest dużo mniejsza w innych rodzajach mąki.
Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, fosforu i magnezu. Jest bogatym źródłem żelaza i białka. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku. Jest to mąka typ 700 ( biała)
Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, fosforu i magnezu. Jest bogatym źródłem żelaza i białka. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku. Jest to mąka typ 3000 ( z pełnego przemiału pszenicy orkiszu) Mąka kremowo-szara z widocznymi otrębami .
Mąka wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Stanowi szczególnie dobry substytut mąki pszennej, dla osób z nietolerancją glutenu. Mąka ryżowa doskonale nadaje się do wypieków oraz do zagęszczania sosów.
Mąka gryczana w połączeniu z mąka pszenną, stosowana jest do wypieku pieczywa, dzięki czemu nabiera ono bardziej intensywnego smaku.