Brak produktów
Podkategorie
Mąka pszenna chlebowa stosowana jest najczęściej do wyrobu chleba pszennego- zwykłego wyborowego, mieszanego. Od niedawna dodawana do ciasta naleśnikowego lub pierogowego.
Mąka Stosowana jest najczęściej do wyrobu chleba pełnoziarnistego i mieszanego.
Mąka pszenna Znakomita Do wypieków.
Mąkę Żytnią wykorzystuje się przede wszystkim do wypieku chleba żytniego. Dodaje się ją także do pieczywa mieszanego, ciast lub żuru.
Mąka stosowana jest najczęściej do wyrobu chleba pełnoziarnistego i mieszanego. Mąka razowa to przede wszystkim dużo błonnika którego zawartość jest dużo mniejsza w innych rodzajach mąki.
Mąka wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu. Stanowi szczególnie dobry substytut mąki pszennej, dla osób z nietolerancją glutenu. Mąka ryżowa doskonale nadaje się do wypieków oraz do zagęszczania sosów.
Mąka gryczana w połączeniu z mąka pszenną, stosowana jest do wypieku pieczywa, dzięki czemu nabiera ono bardziej intensywnego smaku.