Brak produktów
Płatki owsiane są źródłem witamin B1, B3 i B6, które usprawniają rozkład węglowodanów i tłuszczów, uczestniczą w tworzeniu hormonów, zabezpieczają przed depresją, bezsennością, miażdżycą. Dzięki nim dostarczysz również organizmowi magnezu, żelaza, wapnia, cynku czy selenu oraz błonnika, które usprawnią przemianę materii.
Płatki bogate w błonnik, fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez oraz witaminy z grupy B stanowią cenne źródło wartości odżywczych. Płatki jęczmienne są tradycyjnym dodatkiem do potraw i deserów. Wykorzystuje się je również do produkcji chleba, ciastek, oraz zup. Mogą one również urozmaicić poranne śniadania, tworząc smaczny posiłek uzupełniając produkty...
Płatki pszenne bogate są w składniki balastowe, m.in. błonnik pokarmowy, który korzystnie wpływa na perystaltykę jelit, daje uczucie sytości i reguluje przemianę materii. W mig poczujesz się lekko jak nigdy dotąd i zadbasz o swoją sylwetkę.
Znakomity dodatek do pieczywa oraz dietetycznych ciasteczek, musli, jogurtów, owoców. Dodawane również jako zagęszczacz do zup i sosów. Można je wykorzystać również jako panierkę do mięs.