Brak produktów
Żurawina jest bogatym źródłem błonnika, zawiera witaminy B1, B2, B6, C, E oraz karoten.
Żurawina jest bogatym źródłem błonnika, zawiera witaminy B1, B2, B6, C, E oraz karoten.
Migdały to orzechy, które posiadają wiele wartości odżywczych. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy i korzystnie wpływają na układ...
Śliwki suszone są pod pewnymi względami znacznie cenniejsze niż świeże. Ich susz jest bowiem pięciokrotnie bogatszym źródłem witaminy A (1606 j.m. w 100 g) i błonnika niż świeże owoce. Ze względu na wyjątkowe bogactwo żelaza oraz fosforu suszone śliwki są zalecane wegetarianom.
Rodzynki sułtańskie bardzo słodkie