Brak produktów
Przeznaczeniem mąki jest wypiek wszelkiego rodzaju ciast, chlebów,...
Mąka z samopszy rewelacyjnie nadaje się do wypieku pieczywa. Również...
Żurawina jest bogatym źródłem błonnika, zawiera witaminy B1, B2, B6, C, E oraz karoten.
Żurawina jest bogatym źródłem błonnika, zawiera witaminy B1, B2, B6, C, E oraz karoten.
Charakteryzują się wysoka zawartością witaminy C, beta-karotenu oraz potasu.
Rodzynki sułtańskie bardzo słodkie
Migdały to orzechy, które posiadają wiele wartości odżywczych. Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy i korzystnie wpływają na układ...
Śliwki suszone są pod pewnymi względami znacznie cenniejsze niż świeże. Ich susz jest bowiem pięciokrotnie bogatszym źródłem witaminy A (1606 j.m. w 100 g) i błonnika niż świeże owoce. Ze względu na wyjątkowe bogactwo żelaza oraz fosforu suszone śliwki są zalecane wegetarianom.
Orzechy Nerkowca zawierają dużo białka,są bogate w witaminy A, D i E, przeciwutleniacze działają antynowotworowo, pomagają uzupełnić zapotrzebowanie na wapń, fosfor, żelazo, potas i miedź, zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych obniża poziom złego cholesterolu, kwas gamma-linolenowy chroni przed chorobami wieńcowymi.Kraj...
Rodzynki sułtańskie bardzo słodkie