Chleb 100% Żytni Słonecznikowy 1 kg Zobacz większe

Chleb 100% Żytni Słonecznikowy 1 kg

Nowy produkt

Chleb razowy do wypieku w piekarniku, wzbogacony dużą ilością łuszczonych ziaren słonecznika.

Masa netto : 1 kg (550g+450g)

Więcej szczegółów

8,80 zł Brutto

1 kg
Dostawa: 1 do 3 dni

Więcej informacji

Chleb razowy do wypieku w piekarniku, wzbogacony dużą ilością łuszczonych ziaren słonecznika.

Skład: Mąka żytnia razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, ziarno słonecznika, sól, suchy zakwas.

Masa netto : 1 kg (550g+450g)

Wypiek w piekarniku :
Opakowanie nr 1 wymieszać z 630g ciepłej (ok. 40°C) - odstawić na 2h.
Po ok. 2h masę połączyć z zawartością torebki nr 2, 150g letniej wody
oraz 20~30g drożdży tradycyjnych, mieszać przez 20 min,
odstawić ciasto na 30 min pod przykryciem. Następnie ciasto przełożyć
do formy, w ciepłe miejsce,  aż podwoi swoją objętość (ok. 50-90 min).
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika (220°C), spryskać
wodą (ok. 5 sek.) i pozostawić na 5 min. Po 5 minutach zmniejszyć temp.
 do 180°C i piec przez kolejne 40 min.

Wartość odżywcza w 100g:

 w 100g%RWS*
Energia

1455/347

KJ/kcal

17%
Tłuszcze5,6g8%
kwasy nasycone0,74g4%
Węglowodany59,5g23%
w tym cukry3,93g4%
Białko10,53g21%
Sól**0,73g12%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400Kj/2000 kcal)
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu

3 innych produktów w tej samej kategorii: