Skwalen to związek zawarty w mące i płatkach z nasion Amarantusa.
Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, fosforu i magnezu. Jest bogatym źródłem żelaza i białka. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku. Jest to mąka typ 700 ( biała)
Mieszanka na chleb żytnio - pszenny o smaku czosnkowo- cebulowym.
Chleb bardzo mocno aromatyczny z intensywnym aromatem jałowca.
Chleb żytnio- pszenny o smaku cebulowym.
Chcesz zrobić ukochanej osobie oryginalną niespodziankę? Wybierz Chleb Miłości.
Pszenno - żytni aromatyczny chleb zawierający ziarno sezamu.
Płatki suszonego czosnku, które podczas wypieku odzyskują swój aromat.
Pomidory należą do najpopularniejszych warzyw na świecie.
Jego zaletą jest duża różnorodność składników odżywczych.
Mąkę Żytnią wykorzystuje się przede wszystkim do wypieku chleba żytniego. Dodaje się ją także do pieczywa mieszanego, ciast lub żuru.
Pszenno - żytni chleb zawierający płatki zielonej i czerwonej papryki.